Для Одеси виготовляють нові трамваї

Вторник , 26 марта 2024, 12:32
Компанія "Татра-Юг" показала виробництво нових трамваїв для Одеси.
Для Одеси виготовляють нові трамваї

У виробничих цехах компанії "Татра-Юг" продовжуються виробництво нових трисекційних низькопідлогових трамваїв моделі К1Т306 для Одеси. Судячи з оприлюднених компанією фотографій, зараз у різних стадіях виготовлення є не менше 4 вагонів.

Всього для Одеси замовлено 13 трамваїв. Один - вже надійшов до міста і з кінця грудня 2023 р. періодично виходить на один з міських маршрутів.

Постачання інших 12 вагонів очікується до кінця 2024 р. Всі вони придбані за програмою Європейського інвестиційного банку в рамках кредиту на загальну суму у 20 мільйонів євро.

Одеські трамваї цієї моделі зовні дещо відрізняються від київських - у них інша компоновка дверей. Не по дві широкі і дві вузькі двері у першій і третій секціях, як у Києві, а три широких у першій и дві широких у третій секції в Одесі. Двері - планетарного типу, відчиняються всередину трамваю. Довжина трамваю 26 метрів, він має три візки - два моторних поворотних під першою та третьою секціями та безмоторний неповоротний під другою. Трамвай пофарбований у кольори прапору Одеси.

В салоні - 71 сидяче місце. Більшість з них - на низькій підлозі, без жодних сходинок. У першій секції 20 місць, у другій 16, у третій 35. Є два накопичувальні майданчики, а також простір для стоячих пасажирів у вузлах зчленування. Загальна місткість трамваю - 250 чи навіть 300 пасажирів.

comments powered by HyperComments