Україна отримає додаткові HIMARS: вони зможуть вдарити по Керченському мосту та базам російського флоту (ВІДЕО)

Суббота , 9 июля 2022, 18:32
Новий пакет військової допомоги від США вартістю 400 мільйонів доларів включає в себе ще 4 ракетних установки HIMARS та додатковий боєкомплект ракет до вже наявних установок. Нові ракети для них дають можливість обстрілювати Керченський міст та російський флот у окупованому Севастополі.
Україна отримає додаткові HIMARS: вони зможуть вдарити по Керченському мосту та базам російського флоту (ВІДЕО)

Україна отримає від США озброєння в рамках нового пакету військової допомоги ще на 400 мільйонів доларів, до цього входять також ще чотири ракетні установки HIMARS. З урахуванням цього раунду допомоги, Сполучені Штати вже виділили на оборону України близько 7,3 млрд доларів з початку вторгнення, про що повідомляє "Голос Америки".

Напередодні президент Джо Байден підписав указ про передачу Україні нового пакету допомоги у сфері безпеки на суму 400 млн. доларів. У пакет, у тому числі, увійдуть чотири додаткові мобільні артилерійські ракетні комплекси HIMARS, а також нові боєприпаси для гаубичних артилерійських систем калібру 155 мм.

Можливо, що додатковий боєкомплект до установок HIMARS буде включати в себе певну кількість ракет для них з дальністю не до 70 км, а до 120 та до 300 км. Це дозволить вже навіть зараз "дістати" такими ракетами до Керченського мосту, який з'єднує окупований Крим з Таманським півостровом. Також це дає можливість обстрілу російських кораблів у їх головній базі - окупованому Севастополі.

Колишній командувач силами НАТО у Європі генерал Філіп Брідлав натякає на те, що Україна має цілком законне право взяти та й вдарити наявними ракетами "Гарпун", "Нептун" або чимось іншим по Кримському мосту. 

Загалом за останні дні установки HIMARS вразили 20, або навіть більше, цілей у оперативному тилу ворога, в першу чергу це склади боєприпасів та штаби. Зараз на фронті працює 8-9 таких установок.

А розповсюджена росіянами інформація про, начебто, ураження HIMARS - це просто фейк.

В нашому відеосюжеті - аналіз основних подій на вечір 8 липня.

comments powered by HyperComments