Судноплавство по Дунаю на півдні Одеської області показали на відео

Пятница , 15 июля 2022, 14:50
Як саме здійснюєтсья судноплавство українською частиною гирла Дуная до портів Одеської області Кілія, Ізмаїл та Рені.
Судноплавство по Дунаю на півдні Одеської області показали на відео

Телеканал ВМС України "Бриз" показав, як здійснються під контролем військово-морських сил та морської охорони судноплавство по українській частині гирла Дунаю на півдні Одеської області. До офіційного відеоряду ми додали декілька сюжетів з нашого власного архіву, знятих у 2018-2020 рр.

Після того, як було звільнено острів Зміїний - з'явилася можливість відкрити для судноплавства українську частину гирла Дунаю через канал "Бистре" на півдні Одеської області. Вже 9 липня там вже пройшли два каравани з баржами з моря до порту Кілія.

Канал "Бистре" та Кілійське гирло Дунаю дають можливість цілодобового судноплавства одночасно в обидві сторони на відміну від Сулинського гирла на території Румунії, де судноплавство можливе лише в світлий час доби та лише в одну сторону.

"Тепер судна, які заходитимуть в наші порти під завантаження агропродукцією, зможуть скористатися двома шляхами – румунським каналом Суліна та гирлом Бистре р.Дунай для виходу в Чорне море. Це суттєво розвантажить Суліну, безальтернативність та обмежена пропускна спроможність якої призводить до довготривалого простою суден на рейді.

Розвиток логістичних маршрутів до Дунайських портів є частиною нашої стратегії розвитку Дунайського портового кластеру, зокрема збільшення його експортного потенціалу, оптимізації роботи порту та будівництво допоміжної залізничної та дорожньої інфраструктури.

Від березня нам уже вдалося наростити перевалку зерна в дунайських портах до майже 1 млн тонн на місяць. З відкриттям руху каналом гирла Бистре ми очікуємо ще суттєвіше наростити перевалку в портах. Позитивну динаміку бачимо вже сьогодні." - зауважив міністр інфраструктури України Олександр Кубраковю

 

comments powered by HyperComments