В Одеській області збільшуються обсяги судноплавства по Дунаю (ВІДЕО)

Суббота , 16 июля 2022, 12:32
До Адміністрації морських портів України (АМПУ) вже подано заявки на прохід суден Кілійським гирлом Дунаю у Одеській області на чотири доби вперед.
В Одеській області збільшуються обсяги судноплавства по Дунаю (ВІДЕО)

Як повідомили у АМПУ, відомство вже отримало заявки на проходження через канал "Бистре" до української частини гирла Дунаю в Одеській области на чотири доби наперед від судновласників та товаровідправників.

На нашому відео показано судноплавство через канал "Бистре" у липні 2022 року під контролем ВМС України та Морської охорони разом з архівними кадрами.

Також, по інформації АМПУ, для прискорення судноплавства по Дунаю і через Кілійське гирло (Одеська область), і через Сулінське гирло (Румунія), буде направлено додатковий персонал із числа співробітників портів Миколаєва та Херсона. 

Загалом очікується, що завдяки такому частковому прориву морської блокади через Дунай щоомісячний експорт зерна з України може збільшитись на 500 тис. тонн на місяць.

Також планується виконати днопоглиблення каналу "Бистре", оскільки на даний час там можуть проходити судна з осадкою не більше 3,9 м.

Нагадаємо, що після звільнення від російських окупантів острова Зміїний Одеської області - з'явилася можливість відкрити для судноплавства українську частину гирла Дунаю через канал "Бистре" на півдні Одеської області. Вже 9 липня там вже пройшли два каравани з баржами з моря до порту Кілія.

 

comments powered by HyperComments