Судноплавство в гирлі Дуная у Одеській області тимчасово припинилося (ВІДЕО)

Понедельник , 1 августа 2022, 13:26
Причиною цього став підрив на невідомому вибуховому пристрої лоцманського катеру 31 липня.
Судноплавство в гирлі Дуная у Одеській області тимчасово припинилося (ВІДЕО)

Напередодні, 31 липня, у каналі "Бистре" Кілійського гирла Дунаю на півдні Одеської області зазнав пошкоджень від вибуху лоцманський катер "Орлик". Він належить філії "Дельта-лоцман" Адміністрації морських портів України (АМПУ).

Під час виконання лоцманського рейсу поза судноплавним маршрутом для великих суден, катер "Орлик" зіткнувся з невідомим вибуховим пристроєм. Це не була звичайна морська міна.

Після вибуху у кормовій частині катеру нижче ватерлінії утворилася пробоїна, через затоплення та зупинку двигунів катер винесло поза межі морського каналу гирла Бистрого з боку Чорного моря, де він і зупинився. Екіпаж евакуювали за допомогою малого катеру Морської охорони. Ніхто не постраждав. 

Однак, на деякий час рух суден через канал "Бистре" було зупинено.

"Зі слів членів екіпажу катера, це була не морська міна, а інший вибуховий пристрій. Наразі точний тип боєприпасу додатково визначається спеціалістами. На допомогу екіпажу у боротьбі за живучість було негайно спрямовано катер Морської пошуково-рятувальної служби", - говориться в повідомленні.

Приблизно у тому ж місці 28 липня підірвалося на міні українське гідрографічне судно "Шляховик".

На нашому відео показано судноплавство через канал "Бистре" у липні 2022 року під контролем ВМС України та Морської охорони разом з архівними кадрами.

comments powered by HyperComments