Мова про відновлення судноплавства з порту Миколаєва поки не йде

Пятница , 19 августа 2022, 11:15
Міністерство інфраструктури поки що не розглядає плани роботи порту Миколаєва у зерновому коридорі через складну ситуацію з безпекою.
Мова про відновлення судноплавства з порту Миколаєва поки не йде

Використання Миколаївського морського порту для експорту української продукції поки що не планується через безпекову ситуацію в Миколаєві та області. Про це заявив заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков.

"Ми хочемо, щоб усі наші порти працювали, у тому числі в Миколаївському регіоні. Однак це, безумовно, залежить від воєнної ситуації. Тепер із погляду безпеки ми не можемо цього робити”, — сказав Васьков в ефірі телемарафону у четвер, 18 серпня.

При цьому він наголосив, що проблема полягає саме у відсутності фактора безпеки, оскільки технічно порт готовий здійснювати відвантаження.

Є певна руйнація інфраструктури, але не критична для агроекспорту. Якщо військова ситуація дозволятиме, ми вийдемо з ініціативою, яку, сподіваємось, підтримає ООН. Працювати технічно порт готовий”, — підсумував заступник міністра.

Раніше Міністерство закордонних справ повідомило, що Україна розглядатиме можливість долучення Миколаївського морського порту до зернового коридору у разі дотримання Росією домовленостей щодо розблокування українських портів та гарантування безпеки.

comments powered by HyperComments