Морський коридор з портів Великої Одеси тимчасово призупинено через дії росіян

Четверг , 26 октября 2023, 09:26
Сьогодні, 26 жовтня, судноплавство за коридором з морських портів Одеської області тимчасово призупинено через дії російської авіації з мінування судноплавного фарватеру.
Морський коридор з портів Великої Одеси тимчасово призупинено через дії росіян

Рух суден тимчасовим коридором до та з портів Великої Одеси у четвер, 26 жовтня, не буде здійснюватися через загрозу, що виникла після активізації російської авіації в районі Чорного моря. Про це ідеться у повідомленні ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ), яке було розповсюджене увечері 25 жовтня..

Рух суден коридором не здійснювався також у попередні два дні, 24 та 25 жовтня, через відсутність дозволу від військових, які забезпечують його безпеку.

У оперативному командуванні «Південь» повідомили, що російська тактична авіація активізувалася в районі морського торгового шляху над акваторією Чорного моря між портами Великої Одеси та румунськими територіальними водами..

На початку серпня 2023 року Військово-морські сили України оголосили нові тимчасові маршрути руху цивільних суден до/з чорноморських морських портів України. Станом на 23 жовтня тимчасовим коридором у Чорному морі загалом пройшли 46 суден загальним дедвейтом 1,831 млн тонн, із яких 25 вийшли завантаженими і успішно подолали зворотний шлях.

Цим маршрутом спочатку скористалися також п’ять суден, які були заблоковані в українських морських портах після початку повномасштабного російського вторгнення.

comments powered by HyperComments