Інтенсивність судноплавства в дунайських портах дещо знизилася

Вторник , 7 ноября 2023, 09:25
Через пожвавлення судноплавства в морських портах Одеської області дещо знизилася кількість суден, що заходять до українських дунайських портів.
Інтенсивність судноплавства в дунайських портах дещо знизилася

Кількість суден у порту “Ізмаїл” 6 листопада, за даними сервісуMarinetraffic, скоротилася в 1,7 раза – до 72 одиниць, очікується прибуття ще 2 суден. А в порту “Рені” налічувалося 9 суден проти 25 минулого тижня. Очікується прибуття ще одного судна.

Таким чином, можна спостерігати деяке зниження інтенсивності судноплавства до дунайських портів Одеської області.

Це можна пояснити збільшенням обсягів судноплавства до великих морських портів Одеси, Чорноморська та Південного. Вони не лише мають можливість навантаження на дійсно великі морські судна, а ще й більш дешеву логістику доставки вантажів до портів за рахунок меншої відстані та меншого часу перевезення вантажів, а також більш розвиненої залізничної інфраструктури.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту “Ізмаїл” зменшилася на 87,73%, або 815 вагонів, – до 929. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у цьому порту за тиждень зріс на 4,12%, або 7 вагонів на добу – до 177 вагонів щодобово.

comments powered by HyperComments