З морських портів Одеської області вийшло в море 1140 суден

Пятница , 29 марта 2024, 14:56
Підведені проміжні підсумки роботи морського коридору з великих морських портів Одеської області: в море вийшли 1140 суден, на яких експортували майже 34 мільйони тон вантажів.
З морських портів Одеської області вийшло в море 1140 суден

За 7 місяців функціонування чорноморського коридору до портів Одеса, Південний та Чорноморськ, роботу якого забезпечує Україна, цим маршрутом було експортовано 33,8 млн тонн вантажів. З цього обсягу 23,1 млн тонн - продукція АПК, решта - переважно вантажі підприємств гірничо-металургійного комплексу України.

Про це повідомив віце-премʼєр-міністр з відновлення України - міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, зазначивши, що це більше, ніж було експортовано за рік роботи Зернової ініціативи.

За 7 місяців чорноморським коридором з трьох українських портів вийшло 1140 суден. Зараз на підхід до портів Одеса, Чорноморськ та Південний очікують 150 суден, які мають експортувати ще майже 5 млн т вантажів.

При цьому судноплавство забезпечує не лише експорт аграрної продукції, а й продукції металургійного комплексу. Іноді виконуються рейси контейнерровозів. Плануються до відновлення поромні перевезення. 

"Можемо говорити, що ми вийшли майже на довоєнні обсяги експорту з портів Великої Одеси, а також запровадили значно ефективніший логістичний шлях без участі держави-агресора, продовжуючи бути гарантом продовольчої безпеки світу. Це ще одна спільна перемога Держави, Об’єднаних Сил оборони та всієї морської інфраструктурної галузі", - відзначив Кубраков.

comments powered by HyperComments