Одеська залізниця вводить додаткові потяги на вузькоколійці (ВІДЕО)

Понедельник , 2 мая 2022, 16:57
На Гайвороньскій вузькоколійці, яку обслуговує регіональній філіал "Одеська залізниця", вже відзавтра буде курсувати ще один приміський потяг.
Одеська залізниця вводить додаткові потяги на вузькоколійці (ВІДЕО)

Зараз на Гайворонській вузькоколійці курсує у щоденному режимі один приміський потяг сполученням "Гайворон - Рудниця". Він дає змогу на станції Рудниця робити пересадки на приміські електрички сполученням "Одеса - Вапнярка", а також на деякі пасажирські потяги. Завдяки цьому вузькоколійка зараз стала важливим маршрутом для вимушених переселенців, які прямують у відносно спокійне містечко Гайворон.

Вузькоколійку обслуговує регіональний філіал "Одеська залізниця" "Укрзалізниці". Наявний рухомий склад зараз складає 4 тепловози ТУ-2, один паровоз та 6-7 пасажирських вагонів "Пафаваг". Діючий потяг має у своєму складі 3 вагони. 

Вже завтра, з 3 травня, на вузькоколійці почне курсувати ще один потяг між Гайвороном і Рудницею. Він будет ходити тричі на тиждень - по вівторкам, п'ятницях, неділях - у так звані "базарні" дні у Гайвороні.

Відправлення зі ст. Гайворон об 11:03, прибуття на ст. Рудниця о 14:48.

Відправлення зі ст. Рудниця о 15:52 і прибуття в Гайворон о 19:59.

Рух по Гайворонській вузькоколійці було відновлено після перерви протяжністю в півтора роки у жовтні 2021 р. Перед цим там проводилися різноманітні тематичні "залізничні" фестивалі та "покатушки" для туристів під ретро-паровозом.

За кілька тижнів керівництво "Укрзалізниці" обіцяє відновити рух вузькоколійкою по маршруту Гайворон - Голованівськ, який було припинено ще на початку 2019 р. 

comments powered by HyperComments