Українська залізниця отримає майже 100 мільйонів євро

Пятница , 2 сентября 2022, 09:39
Наданий раніше "Укрзалізниці" кредит Європейського банку реконструкції та розвитку повністю спрямовується на підтримку ліквідності компанії замість електрифікації одного з напрямків на Одеській залізниці.
Українська залізниця отримає майже 100 мільйонів євро

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) вніс зміни до кредитної угоди за проектом  електрифікації залізничної ділянки Долинська-Миколаїв-Колосівка Одеської залізниці, що дозволить додатково направити частину кредиту ЄБРР у ​​обсязі 98,5 млн євро на забезпечення ліквідності для фінансування критично важливих потреб "Укрзалізниці".

Таким чином, наразі вся сума кредиту, наданого до війни на електрифікаці даного напрямку у бік Миколаєва, спрямовується на підтримку фінансової ліквідності української залізниці. До цього, ще у червні, 50 мільйонів євро з загальної суми даного кредиту у майже 150 мільйонів також перенаправили для підтримки роботи "Укрзалізниці",

Відповідні документи 1 вересня підписали в четвер міністр фінансів Сергій Марченко, директор ЄБРР у ​​країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне і голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін. Перепрофільовану частину кредиту ЄБРР буде забезпечено гарантією уряду Франції чи іншої країни G7.

"Ушкодження та руйнація залізничної інфраструктури, втрата рухомого складу "Укрзалізниці" негативно впливають на забезпечення безперебійної роботи суспільства. Тому збільшення кредиту ЄБРР на підтримку ліквідності "Укрзалізниці" дозволить підтримати стабільність її роботи в умовах війни", - прокоментував угоду Марченко.

На відео - аналіз роботи "Укрзалізниці" у перший період війни.

comments powered by HyperComments