На Одеській залізниці відбувся п'ятий ретро-тур з справжнім вузькоколійним паровозом (ФОТО, ВІДЕО)

Фото: Олег Заблудовський  |  Понедельник , 28 ноября 2022, 10:56
26 листопада на Гайворонській вузькоколійці Одеської залізниці відбувся черговий, вже п'ятий за останні часи, ретро-тур під паровозною тягою.
На Одеській залізниці відбувся п'ятий ретро-тур з справжнім вузькоколійним паровозом (ФОТО, ВІДЕО)

Напередодні, 26 листопада, на Гайворонській вузькоколійці, що відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця" "Укрзалізниця", пройшов п'ятий починаючи з 2021 року ретро-тур під тягою раритетного паровоза. 

Ретро-потяг під назвою "Гайворонський експрес" пройшов вже традиційним маршрутом від Гайворону до станції Бершадь та назад - загалом 50 кілометрів. Потяг складався зі старого паровозу Гр-280, випущеного у 1950 році та 4 вагончиків Pafawag - теж раритетних, виготовлених у Польщі наприкінці 1950-х. Також задіяли допоміжний тепловоз.

На ньому їхали до 150 туристів з різних міст України - Києва, Одеси, Вінниці, Львова, Харкова, Дніпра, Гайсина, в тому числі група студентів Київського електромеханічного коледжу.

На відео - як пройшов аналогічний ретро-тур 5 листопада.

У самому Гайвороні та Бершаді для гостей ретро-туру провели благодійні ярмарки, виручені з яких кошти спрямовані на допомогу армії України.

Також для гостей ретро-туру організовали спецпотяг за маршрутом Київ - Вінниця - Гайворон.

"Ми це зробили! Вчора ми провели вже п'ятий, ювілейний ретро-тур по Гайворонській вузькоколійці для українських туристів!  Цього разу у заході взяли участь 150 учасників зі всієї України, зокрема жителі Києва, Вінниці, Одеси, Дніпра, Харкова, Львова, Гайсина, а також група студентів Київського електромеханічного коледжу. Вже вдруге нам вдалося зібрати повні 4 вагони туристів. До речі, наступного разу "Гайворонський експрес" вирушить у рейс 24 грудня. Традиційно, раритетний паровоз Гр-280 здолав маршрут протяжністю 50 км від Гайворона до Бершаді і назад. Цього разу жителі столиці також мали змогу доїхати до місця старту спец-поїздом Гайворон-Вінниця-Київ. Щиро вдячний за організацію та проведення цього чудового заходу всім колегами-залізничникам, працівникам Гайворонської вузькоколійки та друзям-ентузіастам. Разом — ми сила ! Окремо хочу подякувати Гайворонській та Бершадській громадам за організацію благодійного ярмарку на підтримку ЗСУ." - зазначив організатор ретро-туру та керівник сектору вузькоколійок та історичного рухомого складу "Укрзалізниці" Олег Заблудовський.

comments powered by HyperComments