За 2022 рік залізниця перевезла 1,4 мільйони пасажирів міжнародними рейсами

Пятница , 3 марта 2023, 17:01
Обсяг пасажирських перевезень української залізниці міжнародними рейсами до Європи зріс у 10 разів та у 2022 році досяг 1,4 мільйони пасажирів.
За 2022 рік залізниця перевезла 1,4 мільйони пасажирів міжнародними рейсами

Минулого року "Укрзалізниця" встановила рекорд у залізничному пасажирському сполученні до країн Євросоюзу. Було перевезено 1,4 мільйони пасажиряв..

Це майже в 10 разів більше за результати 2021-го. І в 1,5 раза більше за показники доковідного 2019 року.

У планах — збільшення вагонів для поїздок територією Євросоюзу.

Також "Укрзалізниця" чекає від польської сторони погодження на використання нових українських вагонів, які будуть їздити по території Польщі на змінених візках колії 1435 мм. Це дасть змогу в рази збільшити кількість вагонів, що курсують між Києвом та Варшавою, і поставити на маршрут вагони з більшою місткістю. Поки що у цьому напрямку запущено стиковочний маршрут Київ - Хелм - Варшава.

Для розвантаження прикордонних переходів на польському кордоні завершено реконструкцію ліній від Хирова до польського кордону по "лінії 102". Також 2022 року запущено сполучення з Румунією від Рахова до Валя-Вішеулуй.

А ось відновлена лінія в Одеській області від Березино до молдавської станції Басарабяска поки що не використовується для руху ані пасажирських, ані вантажних потягів через відсутність там саме залізничного пункту пропуску. Хоча у перспективі ця лінія дає змогу подовжити маршрут потяга Київ - Кишинів аж до Ізмаїлу через Басарабяску та Арциз і таким чином відновити хоча б так перерване через воєнні дії сполучкння з півднем Одеської області.

comments powered by HyperComments