Яким чином можна збільшити пропусну здатність станції Ізмаїл

Вторник , 11 июля 2023, 15:54
"Укрзалізниця" закликає бізнес фінансувати проєкти розширення пропускної спроможності станції Ізмаїл, яка фактично обслуговує Ізимаїльський порт і зараз не в змозі обробляти всі призначені туди вантажі. 
Яким чином можна збільшити пропусну здатність станції Ізмаїл

Зараз станція Ізмаїл разом з припортовими коліями працює «вже на 110%», як розповів директор з комерційної роботи та логістики «Укрзалізниці» Тимофій Мураховський в ході засідання Експортного офісу при УЗ.

«Сьогодні станція Ізмаїл дуже перевантажена. Кожну добу у нас є узгодження навантаження щодо передачі потягів на порт. І у нас сьогодні в плані 7 – 8 потягів на добу. Проблема саме в тому, що перевантажувальні потужності порту дуже щільно заповнені, і сама станція не в змозі передавати таку кількість потягів», – відзначив Мураховський.

Наразі залізничники узгоджують проєкт щодо розбудови колійного господарства станції Ізмаїл. «Вже є позитивне рішення «Нібулона» на розбудову витяжної колії, яка теж дещо спростить операції на станції. Вважаємо, що за один-два місяці ми це виправимо», – зауважив Мураховський. В той же час він попросив бізнес враховувати обмежену пропускну спроможність станції при розбудові терміналів.

Однгчасно посадовці «Укрзалізниці» почали обговорювати ідеї електрифікації залізниці до Ізмаїлу з метою збільшення її пропускної здатності.

comments powered by HyperComments