Укрзалізниця виходить на європейський ринок вантажоперевезень

Четверг , 13 июля 2023, 16:50
Українська залізниця буде здійснювати вантажні перевезення та іншу діяльність у Євросоюзі через створену нещодавно дочірню компанію.
Укрзалізниця виходить на європейський ринок вантажоперевезень

«Укрзалізниця» зареєструвала у Польщі компанію Ukrainian Railways Cargo Poland, яка надаватиме послуги з вантажних перевезень й координуватиме співпрацю з партнерами у країнах Євросоюзу. Про це повідомила прес-служба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

"Сьогодні європейський напрям залізничних перевезень для України — це питання швидкої логістики та підтримки української економіки. Створення європейського оператора дасть змогу значно покращити управління вантажоперевезеннями на європейському напрямку. Паралельно модернізуємо прикордонну інфраструктуру, збільшуючи її пропускну спроможність”, — наголосив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Передбачається, що Ukrainian Railways Cargo Poland на першому етапі своєї роботи надаватиме комплексну послугу вантажоперевезень, координуватиме роботу з європейськими операторами, вантажовласниками і прикордонними переходами та контролюватиме рухомий склад «Укрзалізниці» за кордоном.

"Інтегруємо систему вантажних залізничних перевезень України в європейський простір та починаємо розбудову повноцінного оператора вантажних перевезень на території країн Євросоюзу. Головним принципом роботи нашого міжнародного підрозділу будуть тісні зв’язки з іноземними партнерами, прозорість та конкуренція задля гідного представлення Укрзалізниці на міжнародній арені”, — зазначив голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко.

Зауважується, що довгострокова стратегія роботи міжнародного підрозділу перебуває на фінальній стадії розробки і найближчим часом буде затверджена наглядовою радою «Укрзалізниці».

comments powered by HyperComments