На Одеській залізниці проведуть свято паровозів (ВІДЕО)

Среда , 9 августа 2023, 10:12
Справжній фестиваль ретро-залізниць проведуть у Гайвороні, який є неофіційною столицею вузькоколійних українських залізниць. Тут з 18 по 20 серпня можна буде побачити всі діючі паровози України.
На Одеській залізниці проведуть свято паровозів (ВІДЕО)

Фестиваль "Паротяги мчать до Перемоги" заплановано на 18–20 серпня у Гайвороні в Кіровоградській області, залізничний вузол якого обслуговуєтсья Одеською залізницею.

Під час фестивалю поціновувачі активного відпочинку, залізничні фанати та місцеві жителі матимуть змогу побачити у роботі шість справжніх паровозів з різних куточків України, проїхатися ретропоїздами та долучитися до культурно-туристичної програми від міської ради й обласного Департаменту культури та туризму. Тут будуть всі діючі на даний момент українські паровози - три вузькоколійних та три паровози стандартної колії. 

Перед фестивалем на Гайворонську вузькоколійку також перевезли вузькоколійний рухомий склад з інших вузькоколійок, який не був задіяний у перевезеннях чи навіть евакуйований. Це кілька тепловозів, пасажирські вагони та інше.

На гостей чекають захопливі екскурсії старовинним містом залізничників, патріотично-мистецькі заходи на підтримку ЗСУ, наметове містечко на березі мальовничого Південного Бугу, прогулянка з дикими конями та багато іншого!

Квитки на ретро-поїзди вже доступні у мобільному застосунку Укрзалізниці, на сайті, в чат-ботах Укралізниці та в касах вокзалів. Дивіться розклад, що прикріплений нижче, і шукайте поїзди сполученням: Гайворон - Бершадь, Гайворон - Передбужжя, Гайворон - Джулинка, Гайворон - Хащувате та у зворотному напрямку. Середня вартість квитка на ретро-поїзд в обидва напрямки — 230 грн для дорослих і 172 грн для дітей до 14 років.

Для зручного доїзду до Гайворона ми призначили курсування безпересадкових вагонів сполученням Київ - Гайворон та Львів - Гайворон. Відправлення з Києва та Львова в добу 17, 18, 19 серпня о 23:00 та 18:45 відповідно, прибуття — 08:48. Відправлення з Гайворона 18, 19, 20 серпня о 21:05, прибуття в Київ — 08:22, у Львів — 11:40. Квитки вже у продажу.

comments powered by HyperComments