За літо залізниця перевезла 600 тисяч пасажирів міжнародними поїздами

Четверг , 14 сентября 2023, 13:06
Влітку 2023 року міжнародними поїздами "Укрзалізниці" скористалися для поїздок за кордон 600 тисяч пасажирів.
За літо залізниця перевезла 600 тисяч пасажирів міжнародними поїздами

600 тисяч пасажирів перевезла "Укрзалізниця" в міжнародному сполученні впродовж літа 2023 року. Це на 48% більше аналогічного показника 2022 року. В тому числі за літо з України подорожувало 310 тис. пасажирів, а до України — 290 тис. пасажирів.

«Наразі Київ, Запоріжжя, Дніпро, Харків, Одеса, Вінниця, Хмельницький, Тернопіль, Львів, Полтава, Миргород, Олександрія, Рівне, Ковель, Мукачево, Чоп та інші міста мають пряме залізничне сполучення з країнами Європи. А вже восени плануємо запустити новий поїзд сполученням Рава-Руська — Варшава», — наголошує голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Єдиний міжнародний поїзд з Одеси прямує до Перемишля, де є можливість здійснити пересадку на низку поїздів польської залізниці.

Поїзд Рава-Руська — Варшава — це альтернативне залізничне сполучення зі столицею Польщі. Цей поїзд зможе щоденно забезпечити перевезення майже 500 пасажирів загалом в обидва напрямки. На станції Рава-Руська буде організовано зручну пересадку на поїзди, які доправлятимуть пасажирів до Львова. 

Очікується також від польських залізничників погодження відкриття між Києвом та Варшавою додаткового маршруту поїзда, сформованого з вагонів стандартного для України габариту. У травні 2023 року такий поїзд уже здійснив тестове курсування. Запуск цього маршруту дозволить у 2-3 рази збільшити пропозицію місць для прямого сполучення між столицями двох країн.  

Наразі ж пасажирські поїзди з України курсують до Польщі, Угорщини, Австрії, Словаччини та Молдови. 

comments powered by HyperComments