Антон Лягушкін

12:09 Собственный материал
«Пассажирский транспорт» уже рассказывал о том, как города Украины обновляют свои трамвайные парки. Теперь пришел черед поговорить о том, какие фирмы в Украине занимаются капитальным ремонтом трамвайных вагонов, а также их модернизацией.
11:03 Собственный материал
Одной из первых железных дорог на территории Украины могла соединить через Черновцы Одесу со Львовом и стать частью черноморско-балтийского железнодорожного коридора. Однако политика помешала полной реализации этих планов, и 1 сентября 1866 года открылось движение лишь на участке между Львовом и Черновцами – это была третья железная дорога в Украине после линий «Краков – Перемышль – Львов» и «Одесса – Балта». А в дальнейшем железная дорога строилась уже не в направлении на Одессу, а в сторону румынских Ясс.
12:35 Собственный материал
Львівська публіка активно обговорює закупівлю вживаних трамваїв "Tatra KT4DM" із Берліна. До цього обговорення навіть долучилася прокуратура, яка відкрила кримінальне провадження. Отож, автори вирішили провести аналіз закупівель електротранспорту у Львові за останні 20 років, а також порівняти львівські закупівлі з Одесою.
15:20 Собственный материал
Тема трамвайної історії є достатньо популярною темою досліджень як професійних істориків, так і ентузіастів – любителів електротранспорту. Але основна маса матеріалів присвячена власне розвитку трамвайних господарств і меншою мірою – історії моделей рухомого складу та виробників. Робіт із окремих галузей трамвайної інфраструктури – колійного, енергетичного господарства, служби диспетчеризації дуже мало.
18:08 Собственный материал
Багато написано про історію міського електротранспорту: книжки, статті, сайти про розвиток трамвая і тролейбуса в окремих містах та історію заводів-виробників рухомого складу. Але така важлива складова міського електротранспорту, як його електропостачання залишається малодослідженою. В цій статті ми спробуємо ліквідувати цей пробіл.
19:19
Нещодавно отримав "музейні" фотки Правобережного швидкісного трамвая Києва, датовані роком мого народження - 1979. Вирішив порівняти ці фотографії із світлинами львівської "будови ХХІ століття" - трамвайної лінії на Сихів.
18:30
Урбаністи дуже люблять писати пости у ФБ та ЖЖ пр громадський транспорт у Європі. Сьогодні я теж торкнуся теми громадського транспорту в містах Євросоюзу. Але дещо під іншим кутом. Я розкажу про міста ЄС, громадський електротранспорт у яких зник уже після вступу в ЄС.
18:59
Мало кому відомо, що маленький Калуш на Прикарпатті є батьківщиною модернізованих трамваїв, які зараз їздять не лише у містах України, але і у Чехії.
13:50
Перед тим, як робити Михайла Саакашвілі новим "месією", поцікавтеся спочатку долею залізниць та міського транспорту в Грузії... Якщо хочете такого повороту подій в Україні - і далі "лайкайте" цього популіста, який, чомусь, вирішив створювати собі "тепле" місце у владі в Україні, а не бути в статусі опозиціонера у рідній Грузії... Врешті-решт, як би не критикували Юлія Тимошенко, вона ж не втекла з України, а відсиділа за часів Януковича... А тепер кілька слів про "транспортні художества" видатного Міхаела Ніколозовича...