В Одесі можуть відновити практику примусової евакуації машин - порушників правил паркування

Четверг , 15 февраля 2024, 18:01
На наступну сесію Одеської міської ради винесено два рішення щодо парковки автомобілів на вулицях. Машини-порушники пропонують примусово евакуювати, а загальну кількість легальних паркомісць на вулицях - збільшити.
В Одесі можуть відновити практику примусової евакуації машин - порушників правил паркування

Судячи з рішення виконкому від 15 лютого, міська влада Одеси планує дозволити комунальній установі  "СМЕП" здійснювати примусову евакуацію автомобілів, які були припарковані у недозволених місцях. Відповідні зміни до статуту мають затвердити депутати під час чергової сесії  міської ради, яка запланована на 21 лютого..

За словами мера Одеси Геннадія Труханова, нові норми найближчим часом будуть внесені до програми "Безпека дорожнього руху міста Одеси". Задля облаштування штрафмайданчиків для евакуйованих авто міська рада збільшить фінансування програми. Німецьке товариство міжнародного співробітництва GIZ  надасть для Одеси два евакуатори. "Ми зможемо отримати ці евакуатори, розрахувати тариф, облаштувати майданчики й більш ефективно боротися з тим, хто не хоче паркуватися правильно", - сказав мер.

Також сьогодні затвердили 821 додаткове паркувальне місце на трьох вулицях у центрі Одеси, про що ми писали раніше. Йдеться про парковки на проїжджій частині вулиць Садової, Великої Арнаутської та Малої Арнаутської.

Як зазначив міській голова, це дозволить розвантажити дороги та  отримати до бюджету міста ще 470 тисяч гривень щомісячно.

comments powered by HyperComments