Перші нові тролейбуси за єврокредитом з'являться у Луцьку у 2025 році

Четверг , 19 сентября 2024, 09:14
Міська влада Луцька сподівається отримати перші нові тролейбуси за європейським кредитом у 2025 році, всього ж планується придбати 30 тролейбусів.
Перші нові тролейбуси за єврокредитом з'являться у Луцьку у 2025 році

Луцьк залучить кредитні кошти Європейського інвестиційного банку (ЄІБ), аби закупити 30 нових тролейбусів. Закупівлю на рівні міжнародного тендеру, який проводить безпосередньо ЄІБ, планують оголосити в жовтні, повідомив міський голова Ігор Поліщук.

"Нині працюємо над проєктом з придбання 30 нових тролейбусів. Шість із них будуть з автономним ходом і зможуть перевозити пасажирів там, де відсутня контактна мережа. Попередньо, у жовтні плануємо оголошувати закупівлю. Сподіваємося, що нам якнайшвидше вдасться придбати ці 30 тролейбусів. Таким чином потреба громади в електротранспорті буде повністю забезпечена", - зазначив він.

Планується, що перші тролейбуси місто отримає у 2025 році. "Проте все залежатиме від того, хто з постачальників виграє закупівлю", - додав міський голова Луцька.

Як працює громадський транспорт Луцька - читайте у нашому огляді.

Побачити, як працюють автобуси і тролейбуси на вулицях Луцька, можна у нашому відео, яке було зняте наприкінці березня 2024 р.

comments powered by HyperComments