До портів Великої Одеси почали заходити судна з імпортними вантажами

Четверг , 2 ноября 2023, 12:50
Морські порти Одеської області, тобто Одеса, Чорноморськ та Південний, почали приймати судна з імпортними вантажами.
До портів Великої Одеси почали заходити судна з імпортними вантажами

Тимчасовим морським коридором з українських портів уже не лише відвантажуються експортні вантажі, а й заходять імпортні.

Як розповів заявив речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук, для початку роботи коридору, встановленого ЗСУ, треба було вирішити питання «першої пробної кулі». «Тобто найсміливіші пішли, незалежно від того, що були досить високі ставки зі страхування — приблизно 5% від вартості судна вантажу, наскільки мені відомо. Знайшлися сміливці, які пішли першими. І зараз це вже понад 70 суден на захід, я думаю, вже ближче до 80, та майже 60 вже на вихід. Відповідно люди повірили, страхові ставки стали падати суттєво. І, крім того, цей канал уже перетворився не лише на експортний, а й на експортно-імпортний, що теж важливо», — сказав спікер.

Він також наголосив, що Військово-морські сили ЗСУ докладають максимум зусиль для того, щоб гарантувати безпеку роботи коридору. «Ми будемо й далі робити все можливе для того, щоб він розширювався. І ми потихеньку наближаємося до позначки в 1,5 млн т. Це досить багато вже», — зазначив Дмитро Плетенчук.

comments powered by HyperComments