Як працює залізниця у напрямку портів Одеської області

Вторник , 16 апреля 2024, 11:08
В "Укрзалізниці" розповіли про нюанси вантажопотоку до великих морських портів Одеської області у середині квітня.
Як працює залізниця у напрямку портів Одеської області

У квітні показник добового вивантаження вагонів із зерном у портах Великої Одеси (Одеса, Чорноморськ, Південний) коливається в діапазоні 1000–1350 вагонів на добу. Середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси наразі становить 1252 вагони. За тиждень обсяг зменшився на 133 одиниці на добу. Про це заявив заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці» Валерій Ткачов.

Зменшилася кількість вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси. Скорочення за тиждень становить 578 одиниць, з 7479 до 6901 вагона. Спостерігається накопичення вагонів та покинуті з вини отримувача три потяги в напрямку термінала «Укрелеваторпром» (порт Одеса).

«Протягом тижня ворогом було нанесено декілька ракетних ударів по припортовій залізничній інфраструктурі порту Чорноморськ. Наразі фахівці досліджують рівень руйнувань/пошкоджень залізничної інфраструктури. Тимчасово введена конвенційна заборона на відвантаження в напрямку порту Чорноморськ, ведуться роботи по відновленню залізничної інфраструктури порту Чорноморськ. На ранок 15 квітня у напрямку порту Чорноморськ прямувало приблизно 1,4 тис. вагонів із вантажем, наразі відбувається переадресування вантажів на інші порти», — зауважив Валерій Ткачов.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл збільшилася на 486 одиниці, або в 1,1 раза. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном у порту Ізмаїл за тиждень скоротився на 12 вагонів і наразі становить 88 одиниць.

«Основний чинник зменшення вивантаження вагонів у портах Великої Одеси — тимчасова зупинка вивантаження в порту Чорноморськ», — наголошується у дописі.

comments powered by HyperComments