Морские и речные перевозки

18:43
Станом на 15 травня чорноморський флот росії загрожує Одесі та іншим містам України обмеженим за обсягом ракетним ударом з Азовського моря.
17:48
Починаючи з 9 травня жодне судно, яке б прямувало під завантаження до морських портів Одеської області, не пройшло інспекції у Босфорі. Таким чином, "зерновий коридор" фактично припинив свою дію.
10:10
Уряд навіть в умовах воєнного часу готується до передачі в концесію частини державних терміналів порту Чорноморськ під Одесою.
10:20
Порт Білгорода-Дністровського в Одеській області виставили на продаж в третій раз.
09:31
Судноплавство "зерновим коридором" з морських портів Одеської області відновлено з 9 травня, у Туреччині сьогодні розпочинаються перемовини щодо продовження його діяльності після 15 травня. А за перший тиждень травня з портів "Великої Одеси" експортували всього трохи більше 400 тисяч тон аграрних вантажів.
16:50
Ізмаїльський морський порт на початку травня 2023 року виконав річний план з вантажопереробки, опрацювавши понад 6 млн тонн вантажів. Про це повідомила прес-служба ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ).
17:02
Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за погодженням уряду призначило нових керівників ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) та ДП «Укрводшлях». Про це повідомила прес-служба МІУ.
14:47
Діяльність "зернового коридору" до морських портів Одеської області знову заблокована через фактичний саботаж росіянами передбачених "Зерновою ініціативою" під егідою ООН інспекцій торгівельних суден.
11:01
ЮНЕСКО рекомендує міській владі Одеси змінити межі зони всесвітньої спадщини. З неї до так званої "буферної" зони переведуть територію Одеського порту через будівництво там висотного готелю на початку 2000-х рр. та ряду сучасних логістичних об'єктів.
13:24
Вдень 7 травня Одесі та іншим містам України загрожуть ракетним ударом 4 російських кораблі. А окупований Севастополь було атаковано безпілотниками.