Рейкові автобуси Укрзалізниці ремонтують на базі їх виробника PESA

Пятница , 10 ноября 2023, 17:20
Польський виробник залізничного рухомого складу компанія PESA займається ремонтом наявних в "Укрзалізниці" рейкових автобусів власного ж виробництва.
Рейкові автобуси Укрзалізниці ремонтують на базі їх виробника PESA

Pesa Bydgoszcz виконає для "Укрзалізниці" ремонти та модернізацію рейкових автобусів виробництва цієї польської компанії, про що повідомляють видання Railway Supply та член правління УЗ, голова філії "Пасажирська компанія" Олександр Перцовський.

"Нарешті після довгих перемовин, узгоджень технічних деталей робота вже почалась по відновленню парка рейкових автобусів Pesa. Більшість - суттєво протермінована по тяжким видам ремонтів та відставлена "під забор".  Ця техніка - не відпрацювала й половину свого ресурсу, є дуже запитуваною і біда, що випала з роботи", - прокоментував Перцовський.

Він розповів, що бригада працівників "Укрзалізниці" працює в рамках даного проекту на заводі у Бидгощі разом із командою спеціалістів Pesa. "Вони навчаються безпосередньо в роботі і з кожним наступним рейковим автобусом частка робіт, які виконуватимуться на власних потужностях та "власними руками" УЗ буде зростати", - додав очільник "Пасажирської компанії".

Обслуговувати та модернізувати транспортні засоби будуть у Бидгощі, але надалі більшість робіт відбуватиметься в Україні.

Перший моторний вагон 620M був доставлений на завод Pesa у Бидгощі в кінці жовтня 2023 р..

В 2002-2012 рр. польська компанія поставила для УЗ 14 одиниць такого рухомого складу. В 2017 році в експлуатації залишалося 9 одиниць. Пізніше 6 з них зняли з регіональних маршрутів та поставили на лінію Київ - аеропорт Бориспіль.

В 2021 році, за різною інформацією тодішнього керівництва "Укрзалізниці", на ходу залишалося 3 або 4 польських дизель-поїзда.  

comments powered by HyperComments