Як змінюється у новому графіку рух поїздів у карпатському напрямку

Среда , 22 ноября 2023, 15:15
Напередодні зимового сезону в новому графіку руху пасажирських поїздів "Укрзалізниця" оптимізує сполучення з Карпатами по двох напрямках. Які поїзди йдуть туди з Одеси?
Як змінюється у новому графіку рух поїздів у карпатському напрямку

Як заявили в "Укрзалізниці", одним з акцентів змін у новому графіку руху пасажирських поїздів зробили доступність гірського напрямку у Карпати, адже саме туди в пік сезону спрямовуються на відновлення та відпочинок сім'ї наших захисників і захисниць, організовані групи дітей та загалом велика кількість українців. 

Карпатський напрямок умовно поділили на два напрямки: буковельський і славський, причому обидва отримали низку покращень.

"Буковельський" напрямок йде по залізниці, що йде від Івано-Франківська і Коломиї до Рахова. "Славський" напрямок - по магістральній лінії залізниці від Львова через Стрий і Славсько до Мукачево, Чопа і Ужгорода.

З Одеси по "Буковельському" напрямку курсує поїзд до Рахова, по "Славському" - до Рахова. Перший з них буде відправлятися з Одеси не о 14:02, а о 18:20.

Ось які зміни будуть на цьому напрямку:

№193/192 Кривий Ріг — Ясіня, що курсуватиме через день та вперше поєднає прямим сполученням Криворіжжя з Карпатами.
№145/146 Суми — Рахів дасть сполучення півночі з гірськолижними курортами Прикарпаття та Закарпаття.
№365/366 Луцьк — Рахів дозволить мешканцям Луцька та Рівного отримати сполучення з Моршином, Долиною, Калушем, Франківськом, Яремче, Буковелем, Ворохтою.
№345/346 Ужгород — Чернівці, що курсуватиме щоденно та дозволить відновити історичне пряме сполучення Закарпаття з Буковиною через популярний гірськолижний курорт у Славську.
№28/27 Київ — Мукачево, закладений у розкладі на пікові дати, поєднає столицю зі Славськом і Закарпаттям новим денним сполученням.
№368/367 Луцьк — Ужгород дасть сполучення Луцьку зі Львовом, Славськом, Мукачевом та Чопом.

У 2023 році "Укрзалізниця" вже перевезлиа 4,6 млн пасажирів у напрямку гір.

comments powered by HyperComments