Як зміниться рух поїздів в Одесі

Четверг , 23 ноября 2023, 09:29
Новий графік руху пасажирських поїздів передбачає певні зміни залізничного сполучення в Одесі.
Як зміниться рух поїздів в Одесі

З 10 грудня набирає чинності новий графік руху пасажирських поїздів, який напередодні презентували в "Укрзалізниці". Більшість існуючих поїздів при цьому будуть відправлятися чи прибувати без істотних змін у розкладі.

Зберігається відсутність сполучення з Одесою поїздами класу "Інтерсіті". Єдиний такий поїзд, що курсував з Києва, був скасований ще на початку війни і досі не поновлений.

Найбільша зміна - запровадження поїзда №51/52 сполученням Одеса - Запоріжжя", який буде курсувати через день та буде проходити через Дніпро. Та призначення такого поїзда - не новина, до війни існував аналогічний поїзд, який курсував через день.

Також змінюється час відправлення об'єднаного поїзда від Одеси до Рахова, Чернівців - він буде відправлятися не о 14:02, а о 18:20 для більш зручного прибуття в Карпатський регіон.

Єдиний зараз міжнародний поїзд з Одеси буде йти швидше - мається на увазі скорочення часу у дорозі поїзда №35/36 Одеса — Перемишль — Одеса. З Одеси до Перемишля час у дорозі скоротиться на 50 хв. З Перемишля до Одеси – майже на 2 години. Пришвидшення поїзда №35/36 Одеса – Перемишль дає вдвічі більше часу на пересадку на поїзд ІС56 Перемишль (07:23) – Берлін (17:06).

Відповідно, буде йти швидше і поїзд сполученням Одеса - Ужгород, який між Одесою та Львовом об'єднаний з поїздом від Одеси до Перемишля.

comments powered by HyperComments