Уряд знову заявляє про плани будівництва європейської колії до Львова

Суббота , 25 ноября 2023, 13:39
Міністерство інфраструктури в черговий раз заявило про плани будівництва залізниці європейської колії 1435 мм до Львова.
Уряд знову заявляє про плани будівництва європейської колії до Львова

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та АТ «Укрзалізниця» за участю віцепремʼєр-міністра з відновлення Олександра Кубракова та посла США в Україні Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння. Згідно з ним USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка розташована на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Про це повідомили безпосередньо у Міністерстваі розвитку громад, територій та інфраструктури.

Першим етапом стане створення техніко-економічного обґрунтування проєкту.

«Одне з важливих завдань для збільшення експортної спроможності — модернізація та заміна колій, у разі необхідності —побудова нових. Підписання Меморандуму з USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом. Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, а й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС», — розповів віцепрем’єр-міністр з відновлення України—міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Євроколію збудують на дільниці від Мостиськ до Львова. Також подальшим проєктом розвитку передбачено сполучення євроколії з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а згодом — із Києвом та Сходом України. Також USAID сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T.

Нещодавно говорилося про плани аналогічного будівництва євроколії до околиць Львова від станції Рава-Руська, куда така колія вже заходить.

comments powered by HyperComments