Вантажні поїзди до Румунії транзитом через Рені тепер йдуть без зупинок

Среда , 6 декабря 2023, 12:22
Новий порядок залізничного транзиту на півдні Одеської області в районі станції та порту Рені почав діяти.
Вантажні поїзди до Румунії транзитом через Рені тепер йдуть без зупинок

У грудні розпочато беззупинковий пропуск поїздів на дільниці залізниці між молдавськими станціями Джурджулешти — Етулія, яка проходить через ділянку української залізниці по станції Рені на півдні Одеської області. Про це йшлося під час наради представників «Укрзалізниці» з перевізниками Румунії та Молдови, яка відбулася 5 грудня.

Перший рейс зі станції Джурджулешти до станції Етулія без зупинок здійснено 1 грудня. Тоді ж відбувся і зворотний рейс. Також поїзди прямували без зупинок зазначеною дільницею 3 та 4 грудня.

Зауважується, що наразі проблем із забезпеченням руху немає.

Також створена тристороння група, куди увійшли представники Укрзалізниці, залізниці Молдови та румунські перевізники для оперативного обміну інформацією щодо наявності вагонів для передачі через кордон. Водночас наголошувалося, що вагонопотік значно скоротився, тож питання з формуванням поїздів заздалегідь наразі не є актуальним.

Перед цим було розроблено заходи для поліпшення перевезень вантажів залізницею між Україною, Молдовою та Румунією. Окрім того, змінився порядок виконання митних формальностей при перевезенні вантажів через перехід Рені—Джурджулешти.

comments powered by HyperComments