Міжнародні залізничні квитки подорожчають

Среда , 6 декабря 2023, 18:06
"Укрзалізниця" скасовує знижки на квитки на міжнародні рейси, що призводить до фактичного збільшення їх вартості для пасажирів.
Міжнародні залізничні квитки подорожчають

Раніше попередні роки для залучення пасажиропотоку "Укрзалізниця" запровадила знижки фактично на всі пасажирські міжнародні рейси, що було особливо актуально у перші місяці війни. Але наразі компанія переглядає це рішення, оскільки щороку збитки від пасажирських перевезень становлять більше 12 млрд грн. 

Окрім того, на 70% збільшується вартість квитків на міжнародний поїзд Київ - Варшава, який є найбільш популярним. 

Тому через скасування знижок та збільшення вартості на "варшавський" рейс, стануть дорожче майже всі міжнародні поїзди "Укрзалізниці", в тому числі і поїзд Одеса - Перемишль.

Залежно від класу місця вартість проїзду до Хелма та зворотно, звідки можна зручно пересісти на Варшаву, зросте наступним чином: на поїзди з Дніпра - у межах 4-11%, з Харкова - 17-48%, з Києва - 15-47%. У межах 3%, зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня та Перемишля. На проїзд в Інтерсіті+ Київ - Перемишль ціна збільшиться на 26%, а в нічному поїзді Одеса - Перемишль у діапазоні 37-49%.

Без змін залишиться вартість квитків на поїзди до Кишинева та Будапешта. А на "варшавському" напрямку пасажирам пропонують користуватися пересадочними хабами у Хелмі, Раві-Руській або Пшемислі.

Зміна тарифів на міжнародні рейси дозволить втримати на поточному рівні вартість квитків для проїзду всередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка активно триває навіть під час широкомасштабного вторгнення.

Оновлені тарифи почнуть діяти з 10 грудня

 

comments powered by HyperComments