До портів Одеської області збільшився вантажопотік залізницею

Среда , 20 декабря 2023, 11:30
До великих морських портів Одеської області йде значно більше вантажів залізницею, особливо поїздів з зерном.
До портів Одеської області збільшився вантажопотік залізницею

Наразі до морських портів Одеси, Чорноморська і Південного прямує майже на 1 тис. вагонів із зерном більше, ніж тиждень тому — 6662 одиниці. Враховуючи приблизний склад одного вантажного поїзда у 50 вагонів, мова йде про збільшення приблизно на 19-20 поїздів. Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи «Укрзалізниці».

«Фіксується зростання кількості вагонів із зерном, що рухаються в напрямку портів Великої Одеси, з 5746 до 6662 вагонів. Упродовж тижня обсяг добового вивантаження вагонів із зерном в портах Великої Одеси коливається у діапазоні 900–1050 вагонів на добу. Середньодобовий показник становить 923 вагони на добу. За останній тиждень він збільшився на 18 одиниць», — повідомив Ткачов.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл на Дунаї зросла на три одиниці — з 283 до 286 вагонів. При цьому показник вивантаження зменшився на дві одиниці — до 49 вагонів на добу.

«Зберігаються складнощі у підведенні вантажів до портів Великої Одеси та вивезенні порожніх вагонів через інфраструктурні обмеження (обмежена пропускна спроможність дільниці Подільськ — Роздільна — Одеса-Застава) та загального збільшення вантажопотоку в напрямку портів Великої Одеси (одночасно рухаються аграрні вантажі, вантажі ГМК та інші). Тож загальну переробну спроможність припортових станцій скориговано відповідно до провізної спроможності мережі на дільниці Подільськ — Роздільна», — зауважив Валерій Ткачов.

comments powered by HyperComments