Через станцію Рені в Одеській області пройшло вже 30 транзитних поїздів у Румунію

Среда , 20 декабря 2023, 16:06
На ділянці залізниці від Молдови до Румунії, яка проходить транзитом через станцію Рені в Одеській області, за новою процедурою пройшли без зупинок вже 30 вантажних поїздів.
Через станцію Рені в Одеській області пройшло вже 30 транзитних поїздів у Румунію

Дільницею Джурджулешти - Етулія, де з грудня розпочався беззупинковий пропуск поїздів, проїхало майже 30 поїздів. Ця дільниця проходить через станцію Рені на півдні Одеської області. Про це йшлося під час онлайн-зустрічі "Укрзалізниці" з перевізниками Румунії та Молдови.

Так, з Етулії до станції Джурджулешти пройшли 10 поїздів без зупинок. Водночас зворотно, зі станції Джурджулешти до Етулії, рухалося майже вдвічі більше потягів - 19. Перший рейс зі станції Джурджулешти до станції Етулія без зупинок здійснено 1 грудня. Тоді ж відбувся і зворотний рейс. 

Ще у серпні Верховна Рада України ратифікувала внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту - ухвалені зміни дозволили здійснювати транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) - Рені (Україна) - Джурджулешти (Молдова), без тридобової зупинки у Рені для оформлення прикордонних і митних процедур. Це стосується рухомого складу всіх форм власності та вантажів, які прямують зі станцій у Молдові та Україні або транзитом через їх території в напрямку молдавської станції Джурджулешти та румунської Галац-Ларга.

 

comments powered by HyperComments