Скільки локомотивів, електричок і дизелів відремонтували в "Укрзалізниці"

Четверг , 21 декабря 2023, 11:50
В "Укрзалізниці" підвели підсумки ремонту рухомого складу за 2023 рік.
Скільки локомотивів, електричок і дизелів відремонтували в "Укрзалізниці"

У 2023 році АТ «Укрзалізниця» відремонтувало 62 локомотиви, серед яких 36 електровозів та 26 тепловозів. Окрім того, модернізовано і відремонтовано 15 електричок, один дизель-поїзд. Відремонтовано 401 пасажирський вагон, отримано 15 нових пасажирських вагонів та ще 66 - закуплено за новими контрактами.

Різними видами ремонту відновлено 8102 вантажних вагони, збудовано 287 фітингових платформ, . 

Про обсяги ремонту рухомого складу і інфраструктури розповів голова правління «Укрзалізниці» Євген Лященко під час підсумкової зустрічі команди Міністерства відновлення з головами дипмісій та громадськістю.

У 2023 році, окрім того, що товариство займалося критичним відновленням інфраструктури, воно також інвестувало в її розвиток. «Ми реконструювали 273 км колії, продовжуємо відновлювати локомотивний парк та вагони, будуємо спеціальний рухомий склад для контейнерних перевезень. Прикладом і доказом важливості останнього є нещодавнє перевезення вантажівок з польського кордону», — зауважив Євген Лященко.

Окрім того, відновлено 15 мостів та об’єкти енергетичної інфраструктури. «Мало хто знає, але, окрім того, що Укрзалізниця — найбільший перевізник у країні, ми також є одним із найбільших операторів розподілу електроенергії. Нам вдалося відновити 28 тягових підстанцій. Від цього залежить не лише безперебійність нашої системи, а й безперебійність живлення низки підприємств і громад», — уточнив Євген Лященко.

comments powered by HyperComments