В "Укрзалізниці" створили окрему філію для приміських перевезень

Среда , 3 января 2024, 11:53
З першого дня 2024 року у складі "Укрзалізниці" почала працювати окрема філія для приміських перевезень під назвою "Приміська пасажирська компанія".
В "Укрзалізниці" створили окрему філію для приміських перевезень

З 1 січня 2024 року "Укрзалізниця" почала діяльність філії "Приміська пасажирська компанія". В управлінні філії будуть всі ланки, що забезпечують організацію приміських перевезень залізницею.

Фактично існуючий досі Департамент приміських перевезень "Укрзалізниці" реогранізують в окрему структуру, нарівні з регіональними філіями. Нова приміська філія буде екстериторіальною відносно існуючих регіональних філій, отримає у підпорядкування не лише центральний адміністративний апарат департаменту приміських перевезень, а й рухомий склад (електрички, дизель-поїзди) та інфраструктуру (локомотивні депо приміських поїздів).

Основною якісною зміною стане контроль фінансових потоків, отримання обігових коштів саме від продажу квитків на приміські перевезення. Ці кошти будуть зосереджені в окремому бюджеті нової філії. Також з’явиться можливість розподілення видатків за потребами того чи іншого регіонального сектору. та контроль за технічним стан рухомого складу, а такод закупівлі запчастин, ремонтні роботи і т.д.

До речі, у 2023 році було виконано капітальний ремонт з модернізацією 15 електричок та одного дизель-поїзда.

У відеоогляді - показуємо роботу приміських електричок з Одеси та їх оновлений графік руху.

comments powered by HyperComments