Окупанти роблять укріплення з вантажних вагонів на залізниці

Понедельник , 12 февраля 2024, 13:23
На окупованій частині Донбасу росіяни намагаються створити лінію укріплень на базі залізниці, де розмістили понад 2100 вагонів, зчеплених у один "поїзд".
Окупанти роблять укріплення з вантажних вагонів на залізниці

Ворог на тимчасово окупованій Донеччині з’єднав в один поїзд приблизно 2100 вагонів. Довжина «цар-поїзда», який нікуди не може поїхати, становить приблизно 30 км. Таким чином окупанти намагаються створити лінію укріплень на базі залізниці.

«Безперервна конструкція з товарних вагонів тягнеться по вітці від залізничного вокзалу в Оленівці до Волновахи та налічує приблизно 2100 вагонів різного типу. Зведення цієї вагонної багатоніжки почалось у липні 2023 року. Для побудови, вочевидь, використовувався рухомий склад, вкрадений із тимчасово окупованих територій», — зауважується у дописі.

Додається, що йдеться про дуже специфічну інженерну споруду, ефективність якої оцінити складно.

«Задумка зрозуміла — перешкода для просування Сил Оборони. Її цілком можна розглядати як окрему лінію оборони, адже пошкодити, зрушити чи підірвати 30-кілометрову масу металу вкрай важко, а рух техніки через таку заваду без пробиття коридору неможливий», — наголошується у дописі.

comments powered by HyperComments