Відремонтовано один з двох швидкісних поїздів локомотивної тяги

Четверг , 29 февраля 2024, 16:26
Один з двох наявних у "Укрзалізниці" швидкісних 5-вагонних пасажирських поїздів локомотивної тяги відремонтували на заводі, який їх виготовив 12 років тому.
Відремонтовано один з двох швидкісних поїздів локомотивної тяги

Крюківський вагонобудівний завод передав "Укрзалізниці" після планового капітального ремонту 5-вагонний міжрегіональний поїзд локомотивної тяги (МПЛТ) КР-1.

В процесі ремонту було оновлено екстер’єр вагонів,  найважливіші вузли і деталі були відремонтовані чи замінені на нові згідно із регламентом.

У складі поїзда два вагони першого класу з розміщенням сидінь за схемою 2х2, та три вагони другого класу - 3х2. У одному з вагонів другого класу на замовлення УЗ ще 12 років тому обладнали буфет. А з 2022 року з’явився ще й дитячий кінотеатр.

Зазначається, що ці вагони працюють на залізниці вже 12 років - з 2 квітня 2012 року, коли відбувся перший рейс за маршрутом Харків-Київ-Харків напередодні Євро-2012. Потім один з цих поїздів регулярно працював на маршруті "Інтерсіті+" між Києвом і Одесою.

Всього було побудовано 10 вагонів, з яких утворено два поїзда МПЛТ. Вагони розраховані на швидкість руху до 160 км/год. Загалом вони ідентичні внутрішнім причіпним вагонам швидкісних поїздів ЕКр1 "Тарпан", збудованих тим же Крюківським заводом.

comments powered by HyperComments