Запускають новий поїзд з України в Прагу

Понедельник , 18 марта 2024, 16:16
Новий міжнародний поїзд зв'яже вузлову станцію Чоп у Закарпатті з Прагою. Обслуговувати його будет чеська компанія RegioJet.
Запускають новий поїзд з України в Прагу

Чеський залізничний оператор RegioJet з 27 березня запускає другу лінію до України через Словаччину до Чопа на додаток до наявної через польський Перемишль.

З урахуванням пересадки в Чопі, тривалість поїздки з Праги до Києва становитиме приблизно 22 години, можливі варіанти як зі спальними місцями, так і без, а також опція спеціальних спальних купе для жінок і дітей.

Поїзд, який курсує до Закарпаття з Одеси, йде до Ужгороду без зупинки у Чопі.

Виїзд із Чопа або Праги – у другій половині дня, заявлена тривалість подорожі на цьому сегменті – близько 13 годин. Вагони з Чопа прямуватимуть у складі поїзда Прага – Кошице, що складається з 18 вагонів.

Вартість квитків варіюється від 18,9 до 67,9 євро з урахуванням харчування.

Власник RegioJet Радим Янчура в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зазначав, що рейс Чоп-Прага матиме три вагони на 140 місць, із них 80 – у спальних вагонах, 60 – у вагонах із сидячими місцями. Янчура уточнив, що RegioJet отримуватиме доходи від перевезень, але вноситиме для "Укрзалізниці" плату за доступ до інфраструктури.

comments powered by HyperComments