Планується збудувати ще одну ділянку євроколії - до Чернівців

Пятница , 12 апреля 2024, 12:26
В "Укрзалізниці" розглядають план будівництва ще однієї ділянки євроколії - від кордону з Румунією до Чернівців.
Планується збудувати ще одну ділянку євроколії - до Чернівців

У найближчі роки планується будівництво залізниці з європейською колією 1435 мм до Чернівців - від кордону з Румунією, паралельно існуючій залізниці з Вадул-Сірету. Про це заявив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль під час церемонії початку будівництва євроколії Чоп-Ужгород 11 квітня.

"У найближчому майбутньому плануємо за рахунок коштів ЄС реалізувати аналогічні проєкти зі Львова та Чернівців", - зазначив він.

Раніше в "Укрзалізниці" повідомляли, що очікують в червні 2024 року на результати конкурсу проєктів Connecting Europe Facility (CEF), які мають затвердити фінансування проєктів розвитку залізничних пунктів переходу із Європейським Союзом на понад 80 млн євро. Серед них, поміж іншого, передбачена підготовка стратегії розвитку євроколії Львівського залізничного вузла, Серед інших пропозицій - підготовка ТЕО впровадження колії 1435 мм на дільниці Чоп-Львів, реконструкція споруд залізниці з будівництвом колії 1435 мм та електрифікація дільниці Львів - Чернівці - Вадул-Сірет - Держкордон.

comments powered by HyperComments