Залізниця зазнала прицільних ударів

Пятница , 26 апреля 2024, 10:23
У квітні 2024 року росіяни завдали кілька ударів по об'єктам вантажної та пасажирської інфраструктури української залізниці. Одним з епіцентрів цих ударів стала Одеса та її околиці.
Залізниця зазнала прицільних ударів

Спочатку починаючи з ранку 10 квітря росіяни завдали кілька прицільних ударів дронами-камікадзе та балістичними ракетами по об'єкту транспортно-логістичної інфрастуктури залізниці у напрямку порту Чорноморськ під Одесою. Потім цей напрямок було відновлено до руху.

Ще один такий удар, спрямований, вочевидь, саме проти залізниці до порту Одеса, був завданий вночі 23 квітня. Уламками збитих дронів було завдано пошкоджень житловій інфраструктурі та по поїзду, що прямував по залізничній лінії між портом Одеси та магістральними залізничними станціями Одеса-Застава чи Одеса-Пересип.

Потім 25 квітня росіяни завдали відразу два удари за день по залізничнім об'єктам - у місті Сміла Черкаської області (станція ім. Тараса Шевченка) та у Харківській області (м. Балаклія). Загалом залізниця в цей день стала обʼєктом масових атак росії:
- Удачне, Донеччина. Внаслідок ворожого удару загинули 3 залізничників та 4 поранено.
- Балаклія, Харківщина. Внаслідок ракетного удару по вокзалу постраждали 3 співробітників та пасажири. При цьому росіяни навмисне використали балістичну ракету "Іскандер-М" з касетною боєголовкою чи іншою, яка вибухала у повітрі з метою збільшення жертв серед людей - адже у саме цей час до станції прибувала приміська елетричка.
- Сміла, Черкащина. Ворожа атака пошкодила залізничну інфраструктуру. На щастя, без жертв серед працівників.

Згодом увечері 25 квітня у Харківській області обмежили рух приміських поїздів. Та вже вранці 26 квітня рух поїздів по всім ураженим напрямкам було відновлено у повному обсязі.

comments powered by HyperComments