На Одеській залізниці відбувся черговий паровозний ретро-тур (ВІДЕО)

Понедельник , 20 мая 2024, 13:03
Минулими вихідними Гайворонська вузькоколійка Одеської залізниці провела черговий ретро-тур з застосуванням найстарішого діючого паровозу в Україні.
На Одеській залізниці відбувся черговий паровозний ретро-тур (ВІДЕО)

Паровозні ретро-тури на Гайворонській вузькоколійці вже стали звичним і досить регулярним явищем. Хоча організатори намагаються кожного разу дещо різноманітнити програму - міняється той чи інший рухомий склад, маршрут та розклад таких турів.

Черговий такий тур відбувся 18 травня. Для гостей запропонували дві поїздки на ретро-поїзді під тягою вузькоколійного паровозу "159-4-95" - найстарішого зараз діючого паровозу в Україні, збудованого ще 1938 року.

Як це було - у нашому відеосюжеті.

Перший маршрут був від станції Гайворон до станції Хащувате, що на не діючій зараз у регулярному сполученні ділянці Гайворон - Голованівськ.

А другий - від Гайворону до станції Бершадь, що вже на діючій ділянці Гайворон - Рудниця. 

Старому паровозу "допомагав" тепловоз ТУ7А, який зараз є найновішим локомотивом на Гайворонській вузькоколійці.

До Бершаді ретро-поїзд їхав також у режимі вантажно-пасажирського. Між паровозом і пасажирськими вагонами додатково причепили цистерну, яка використовується зараз для заправки вузькоколійних паровозів водою у разі необхідності.

Як і завжди, все супроводжувалося ярмарками з місцевими смаколиками, сувенірами у Гайвороні, Хащуватому і Бершаді, а також з зупинкою, концертом та пікніком біля мосту через Південний Буг. 

Цього разу один з вагонів ретро-поїзду було призначено для мандрівки дітей військовослужбовців з Вільшанської та Побузької територіальних громад.


 

comments powered by HyperComments