"Укрзалізниця" почала закупівлю електровозів

Пятница , 24 мая 2024, 09:40
За кредитні та грантові гроші "Укрзалізниця" придбає велику партію універсальних електровозів, придатних як для пасажирських, так і для вантажних перевезень.
"Укрзалізниця" почала закупівлю електровозів

Напередодні на тендерному порталі Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) було оприлюденен оголошення про закупівлю для "Укрзалізниці" магістральних електровозів.

Потенційний постачальник має розробити та запропонувати "Укрзалізниці" двосистемні електровози (постійного/змінного струму), у тому числі 25 кВ, з максимальною експлуатаційною швидкістю до 120 км/год. Скоріше за все, це будуть двосекційні електровози, здатні водити як вантажні, так і пасажирські поїзди. Також необхідно буде провести навчання персоналу "Укрзалізниці" для управління локомотивами.

Тендер проводиться на майданчику ЄБРР у рамках проекту Світового банку "Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)". Заявки на тендер прийматимуть до 22 липня 2024 року.

Учасники торгів мають подати два різні варіанти тендерної пропозиції: на 30 локомотивів та на 80 локомотивів (у останньому випадку двома закупівлями). В залежності від наявності фінансування, контракт буде присуджено учаснику, який запропонує найвигідніший варіант пропозиції, по одному з варіантів:

80 локомотивів - двома окремими контрактами на 30 і 50 електровозів, що буде профінансовано за рахунок гранту Світового банку та кредиту ЄБРР;

30 локомотивів за одним контрактом, що фінансуватиметься за рахунок надходжень лише від Світового банку.

Як зазначено на порталі Світового банку, "Укрзалізниц" подала заявку на отримання фінансування від Світового банку для покриття вартості проекту RELINC та має намір спрямувати частину надходжень на виплати за контрактом "Закупівля електровозів". Аналогічно "Укрзалізниця" подала заявку на отримання фінансування від Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, що на початку 2022 року Україна і Франція домовились про постачання "Укрзалізниці" 130 електровозів Alstom на суму 900 млн євро. Однак через початок війни цю закупівлю скасували.

comments powered by HyperComments