До дунайських портів Одеської області пропонують ввести знижку на залізничні перевезення

Пятница , 28 июня 2024, 12:22
За пропозицією Українського Дунайського пароплавства пропонуєтсья запровадити знижку на вантажні залізничні перевезення до портів Ізмаїл та Рені на півдні Одеської області на Дунаї.
До дунайських портів Одеської області пропонують ввести знижку на залізничні перевезення

Українське Дунайське пароплавство підтримує пропозицію агровиробників, які звернулись до Кабміну із закликом створити рівні умов для портів Одеси та Дунаю. Підприємство долучається до заклику виробників та експортерів, і пропонує ввести 30% знижку на залізничні перевезення до станцій Ізмаїл та Рені, повідомляє УДП.

«Дунайський маршрут це плюс 250 кілометрів автошляхів, або 200 кілометрів залізниці. Ми програємо конкуренцію навіть за умови однакових тарифів на фрахт та перевалку. Прецедент вже створений: нещодавно Кабмін запровадив знижку в розмірі 30% на залізничні перевезення сільськогосподарської продукції з тих територій, де можливі бойові дії», — йдеться у повідомленні.

В УДП зазначили, що Україна має зберігати альтернативні експортні маршрути. Зокрема, мова йде про порти на Дунаї.

«Ми обговорювали це на всіх галузевих заходах, форумах, конференціях. З нами погоджуються. Нас підтримують. Але в умовах критично низьких цін на зерно виробники і трейдери не готові втрачати заробіток (маржу) заради зменшення ризиків», — зазначає голова УДП Дмитро Москаленко.

За його словами, знижка на залізничні перевезення виправдає себе, якщо умовою її отримання буде перевалка зерна на державний річковий, або морський флот. «Недоотриманий залізницею дохід держбюджет компенсує за рахунок доходу від фрахту. УДП сьогодні перевозить сербське зерно, але у нас достатньо флоту, щоб одночасно працювати з українською продукцією. Лише створіть умови», — закликав Дмитро Москаленко.

Він також нагадав, що інші дунайські країни дуже наполегливо лобіюють інтереси власних перевізників, адже увесь Дунай страждає від аномального падіння ставок і потоків вантажу.

comments powered by HyperComments