За півроку залізниця перевезла більше 20,6 мільйона пасажирів

Пятница , 12 июля 2024, 10:20
За підсумками перших шести місяців 2024 року приміські поїзди "Укрзалізниці" перевезли понад 20,6 мільйони пасажирів.
За півроку залізниця перевезла більше 20,6 мільйона пасажирів

"Укрзалізниця" від початку 2024 року перевезла більше 20,6 млн пасажирів у приміському сполученні 

Попри надзбитковість приміських перевезень Укрзалізниця знаходить можливості для оновлення рухомого складу. Так, з початку року Укрзалізниця на власних потужностях модернізувала вже 5 електропоїздів та один дизель-поїзд. 

Традиційно найбільший пасажиропотік у приміському сполученні зосереджений у столичному регіоні. До Києва приміськими поїздами люди прямують відразу з чотирьох областей: Київської, Житомирської, Вінницької, Чернігівської.

Також великий пасажиропотік приміськими електричками навколо Одеси, незважаючи на обмеження двох напрямків - до Мартинівської замість Помічної та до Кароліно-Бугазу замість Затоки та Білгорода-Дністровського. Великий обсяг пасажирів перевозять в околицях Дніпра та Запоріжжя, Львова, Харкова та у карпатському напрямку.

Пасажиропотік у приміському сполученні за перше півріччя 2024 року у порівнянні минулорічним показником зріс на 2%. І хоча існують цілком обгрунтовані нарікання на застарілий рухомий склад, конструктивну відсутність кондиціонерів у салонах, пасажирів все ж приваблює демократична ціна за квиток, стабільність сполучення та прогнозованість витрат часу на дорогу додому чи на роботу. 

"Укрзалізниця" продовжує виконувати важливу соціально-економічну місію та забезпечувати стабільне приміське сполучення (у т.ч. у Донецькій області). Щодня приміськими поїздами користується 113 тис. пасажирів, які дістаються роботи, навчання, лікарень чи просто їдуть у справах. Чверть пасажирів за різними пільгами Укрзалізниця перевезла безоплатно.  

comments powered by HyperComments