У 2024 році аграрні компанії отримали 300 вагонів-зерновозів за кошти USAID

Понедельник , 26 августа 2024, 12:14
За кошти USAID по одному з гуманітарних проектів допомоги Україні декілька українських аграрних та логістичних компаній отримали 300 залізничних вагонів-зерновозів.
У 2024 році аграрні компанії отримали 300 вагонів-зерновозів за кошти USAID

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» у 2024 році надав 300 вагонів-зерновозів 11 українським агроекспортерам. Ці вагони були замовлені на початку 2024 р. і виготовлені на ДМЗ «Карпати». Фактично загальна їх кількість відповідає 6 "стандартним" вантажним потягам, що формуються приблизно з 50 вагонів.

Вагони від Проєкту USAID отримали агроекспортери та логістичні компанії, зокрема: Agro Region, Almeida Group LLC, Ascet Shipping, Astarta-Kyiv, Cygnet Agrocompany, «Ерідон», ІМК, Louis Dreyfus Company, МХП, Nidera Agro, UGTC TRADE. Передбачається, що використання цих вагонів дасть змогу збільшити експорт зерна з України на 432 тис. 705 т щорічно та залучити значні додаткові інвестиції у сектор аграрної логістики.

«Завдяки підтримці Проєкту USAID агроекспортери швидше доставлятимуть зерно на експорт, посилять ринкову незалежність та оптимізують логістичні витрати. Це дозволить їм пропонувати українським фермерам більш конкурентні умови для співпраці», — наголосили у Проєкті.

comments powered by HyperComments