Залізниця Молдови має намір придбати локомотиви і вагони на 475 мільйонів євро

Среда , 25 октября 2023, 11:08
Молдавська залізниця планує придбати велику кількість маневрових тепловозів та вантажних вагонів на загальну суму у 475 мільйонів євро.
Залізниця Молдови має намір придбати локомотиви і вагони на 475 мільйонів євро

ДП "Залізниця Молдови" (CFM) має намір придбати понад 4 тис. вантажних вагонів і 25–30 маневрових локомотивів, повідомляє прес-служба CFM з посиланням на голову підприємства Олега Тофілата.

В оновлення парку рухомого складу CFM планує інвестувати 475 млн євро. Їх спрямують на придбання понад 4 тис. вантажних вагонів та 25–30 маневрових локомотивів.

Також Олег Тофілат розповів про необхідність змін в організації підприємства за європейською моделлю для покращення роботи залізниці у Молдові. Процес реформування пов’язаний зі значними фінансовими труднощами, але є важливим для приведення залізничної інфраструктури та рухомого складу у відповідність до європейських стандартів.

Окрім того, генеральний директор "Залізниці Молдови" наголосив на потребі зовнішньої допомоги у процесі реформ та висловив зацікавленість у співпраці з партнерами в Румунії, які вже пережили аналогічні процеси реформування.

Основним маневровим локомотивом молдавської залізниці є тепловоз серії ЧМЕ3 - так само, як і в Україні. Таких тепловозів є в наявності 51 одиниця, з яких 30-32 є технічно справними та задіяними у експлуатації.

comments powered by HyperComments