У Китаї експлуатують вже 160 тисяч кілометрів залізниць

Понедельник , 23 сентября 2024, 09:36
Довжина залізниць Китаю перевищила 160 тисяч кілометрів. За цим показником Китай займає друге місце у світі після США та лідирує у довжині високошвидкісних залізниць.
У Китаї експлуатують вже 160 тисяч кілометрів залізниць

Після відкриття руху на дільниці лінії, що з’єднала два міста провінції Гуандун (Південний Китай), загальна довжина залізниць, які перебувають в експлуатації у Китаї, перевищила 160 тис. км, про що повідомили у державному китайському виданні Сіньхуа.

Високошвидкісний поїзд, що 14 вересня вирушив із міста Мейчжоу (провінція Гуандун) до її адміністративного центру Гуанчжоу, ознаменував собою введення в експлуатацію нової дільниці високошвидкісної залізниці, яка сполучає Лун’янь (провінція Фуцзянь) та Лунчуань (провінція Гуандун). Її загальна довжина становить 290 км.

«Відкриття руху цією новою високошвидкісною залізничною лінією значно скоротить час у дорозі між східними районами провінції Гуандун та регіоном Великої затоки Гуандун-Сянган-Аомень», — наголошується у дописі.

За даними корпорації, загальна протяжність високошвидкісних залізниць, що перебувають в експлуатації, у Китаї сягнула 46 тис. км. Завдяки цьому країна посіла перше місце у світі за таким показником, перевищивши сукупний обсяг усіх інших країн світу.

По загальній довжині залізниць Китай займає друге місце у світі після США.

Уточнюється, що залізнична мережа Китаю зараз охоплює 99% міст країни із населенням понад 200 тис. осіб, а високошвидкісна залізниця — 96% міст із населенням понад 500 тис. осіб.

comments powered by HyperComments