Україна може збільшити експорт з дунайських портів Одеської області

Вторник , 5 марта 2024, 11:49
Дунайські порти Одеської області мають значний потенціал для збільшення обсягів перевалки вантажів.
Україна може збільшити експорт з дунайських портів Одеської області

Україна змогла від початку війни збільшити експорт через порти Одеської області на Дунаї вшестеро — до 33 млн т, але має намір наростити його ще на 2–7 млн т. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Наша мета розширити експортну спроможність Дунайського кластера з 33 млн т у 2023 році до 35–40 млн т у 2024 році», — сказав прем’єр-міністр.

В свою чергу, міністр інфраструктури Олександр Кубраков зазначив, що за два місяці 2024 р. експорт через Дунайські порти склав 3,7 млн тонн вантажів з початку року. З них 2,5 млн тонн – це зернові та олія.

"Попри рекордні обсяги Украінського_коридору Дунайські порти мають потенціал для зростання. Украінське Дунайське Пароплавство пропонує доставку контейнерів до дунайських портів Болгарії, Сербії, Угорщини, Словаччини, Австрії, Німеччини та до румунського порту Констанца в обхід кордону з Польщею." - заявив Кубраков

За словами прем'єр-міністра, також розглядають можливість запуску контейнерних перевезень Дунаєм, що також збільшить експортні можливості та створить альтернативу сухопутним шляхам.

Денис Шмигаль зауважив, що впродовж двох років війни у Дунайському кластері було відкрито понад 20 нових точок перевалки, що й забезпечило збільшення вантажообігу вшестеро порівняно з 2021 роком.

comments powered by HyperComments