На Одеській залізниці відбувся останній паровозний ретро-тур 2023 року

Фото: Михайло Заболотний  |  Понедельник , 18 декабря 2023, 17:47
Гайворонська вузькоколійка Одеської залізниці провела 16 грудня останній паровозний ретро-тур у нинішньому 2023 році.
На Одеській залізниці відбувся останній паровозний ретро-тур 2023 року

16 грудня на Гайворонській вузькоколійці відбувся завершальний паровозний ретро-тур 2023 року - так званий "Гайворонський експрес".

Ретро-поїзд виконав два рейси за вже традиційною програмою під тягою паровоза Гр-336 і тепловоза ТУ2-179. Цього разу у склад ретро-поїзда включили дві вантажні платформи на додачу до трьох пасажирських вагонів Pafawag.

Спочатку від Гайворону до Хащуватого поїзд йшов по недіючій на даний час у регулярній експлуатації дільниці Гайворон - Голованівськ. А потім ретро-поїзд вирушив з Гайворону до Бершаді і назад. Рейс проходив з фотозупинками у мальовничих точках маршруту. 

Для туристів з інших міст були доступні спеціальні рейси безпересадочних вагонів сполученням Київ - Вінниця - Гайворон і Львів - Тернопіль - Хмельницький - Вінниця - Гайворон. Для дітей, які проживають уздовж вузькоколійки у Гайвороні, Бершаді та інших населених пунктів, квитки на ретро-поїзд викупив австрійський дослідник вузькоколійних залізниць Вольфрам Венделін. 

Ознайомитися з історією вузькоколійних залізниць України з акцентом саме на історію та сьогоднення Гайворонської вузькоколійки можна у нашому фільмі.


 

comments powered by HyperComments