Вантажі до дунайських портів Одеської області будуть йти залізницею без знижок

Вторник , 16 июля 2024, 15:36
Спроби дунайського пароплавства та окремих приватних компаній пролобіювати запровадження знижок на перевезення залізницею вантажів до дунайських портів Одеської області завершилися невдало. Вантажі будуть йти за загальними тарифами.
Вантажі до дунайських портів Одеської області будуть йти залізницею без знижок

«Укрзалізниця» не планує надавати 30% знижки на перевезення аграрної продукції до портів Дунаю. Про це стало відомо 12 липня на засіданні Експортного офісу при «Укрзалізниці».

За словами заступника директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи УЗ Андрія Мірошнікова, при наданні знижок на перевезення товариство керується відповідними постановами Кабміну. В уряді чітко визначають джерела компенсації таких витрат.

Мірошніков зазначив, що знижка на перевезення до станцій Ізмаїл та Рені буде, якщо Кабінет міністрів ухвалить відповідне рішення і визначить джерела покриття витрат.

Заступник директора департаменту технології перевезень та комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов додав, що знижка у 30% не компенсує різницю між ціною перевезень агропродукції до портів на Чорному морі і Дунаї.

УДП та деякі великі приватні аграрні компанії підтримують пропозицію до Кабміну із закликом створити рівні умови для портів Одеси та Дунаю. Адже вартість перевезень залізницею до Рені чи Ізмаїлу дорожче, ніж до портів Великої Одеси хоча б через те, що відстань перевезень у дунайському напрямку білььше, ніж до Одеси та її сусідніх портів.

comments powered by HyperComments