Украинские железные дороги

10:20
У планах "Укрзалізниці" - запровадження єдиних тарифів на всі види та класи вантажів заради спрощення тарифної системи.
15:15
На Одеській залізниці очікують збільшення перевезень зернових вантажів у напрямку до портів та показали підсумки роботи з зерном до портів Ізмаїл та Рені.
21:33
Під час ударів ЗСУ по мостам біля Херсону зазнав певних пошкоджень і залізничний міст.
10:40
Пожежа з вибухом на маневровому тепловозі сталася на території локомотивного депо Арциз на півдні Одеської області.
16:45
"Укрзалізниця" закликала мешканців прифронтових міст сходу України скористатися різними варіантами пасажирських потягів для евакуації. Один з них йде до Одеси.
11:01
Дещо скорочений через ремонт колій пасажирський потяг з Одеси до Рахова дещо змінює маршрут - він буде курсувати до станції Ворохта замість станції Яремче.
17:31 Собственный материал
На Гайворонській вузькоколійці, що відноситься до регіонального філіалу "Одеська залізниця", йде ремонт занедбаної ще з 2019 року колії між містечками Гайворон та Голованівськ.
22:03
СБУ виявила білоруський залізничний рухомий склад, який російські агресори задіяли у агресії проти України на території Київської області.
15:34 Собственный материал
Одна із найбільших проблем, яка стала наслідком "гарячої" фази російсько-української війни, яка точиться із 2014 року - це блокада українських морських портів, і, як наслідок, неможливість вивести із України значну частину аграрної та металургійної продукції. "Західні залізничні ворота України" виявилися неготовими до різкого зростання вантажо- і пасажиропотоків, а ціла низка транскордонних залізниць виявилася у занедбаному і непрацездатному стані.
13:13
За перші півроку 2022 р. "Укрзалізниця" перевезла 85 млн. тон вантажів, що майже у два рази менше, ніж за перші 6 місяців 2021 року.