У Молдові йде реконструкція залізниці у напрямку на південь Одеської області

Понедельник , 17 июня 2024, 15:22
Молдова почала реконструкцію залізниці від міста Бендери (станція Тигіни) до Басарабяски, далі планується модернізувати залізницю до станції Етулія - це у напрямку на південь Одеської області до порту Рені.
У Молдові йде реконструкція залізниці у напрямку на південь Одеської області

В Молдові завершено проектування капітальних робіт на ділянці залізниці Бендери - Басарабяска. Незабаром буде завершено проект на ділянці Басарабяска - Джурджулешти.

У Молдові розповіли про хід робіт з реконструкції залізниці на ділянці Тигіна - Каушани - Басарабяска - Етулія - Джурджулешти, про що повідомив міністр інфраструктури та регіонального розвитку Республіки Молдова Андрій Спину. По станціям Басарабяска та Етулія залізниця Молдови має сполучення з українською залізницею у Одеській області.

"До цього часу стрілочні переводи були замінені на станціях Căinari, Zloți, Cimișlia, Basarabeasca, Abaclia, Ceadyr-Lunga, Taraclia, а також вони будуть замінені на станціях Greceni, Vulcăneşti та Etulia. Також замінено 19,6 тис. шпал", - зазначив він. 

Міністр додав, що вже завершено проектування капітальних робіт на ділянці Бендери-Басарабяска, незабаром буде завершено проект на ділянці Басарабяска-Джурджулешти. 

"Відвідав станцію Етулія. Поспілкувався з працівниками, побував у командному пункті станції. Все застаріле, а системи організації дорожнього руху ще з 70-х років. Ми також збираємося модернізувати ці старі системи. Разом із європейськими партнерами ми доведемо залізницю в нашій країні до європейських стандартів", - додав посадовець.

comments powered by HyperComments